DÜZ YAZILARIM



Facebook'ta Paylaş

İnsan Doğup İnsan Olma Kalma Sanatı

‘’İNSAN DOĞUP İNSAN OLMA, KALMA SANATI’’

 
PERİHAN KOCA SANATIN RENKLERİYLE
perihan_koca@hotmail.com
 
 FacebookTwitteGoogLinkedin10.06.2016 11:22Yazdır

        İnsan, insanla eşleşir, ürer ve insan olma yolunda ilerler. Yüce sanatçının eserlerinden en ayrıcalıklısıdır insan. İçgüdüleri ile hareket eden varlıklardan ayrılır insan, düşünme, hissetme, beş duyusunu kullanma ve beynini donatma vasıfları ilk akla gelen özellikleridir.

       Kadın, hamur gibi şekillendirirken yaşamı, şefkat, merhamet, sevgi ve özveri ile ayrıntılandırır, donatır, besler, büyütür. Kadın ve erkek bir bütündür biri olmadan diğeri olmaz, biri doğurmadan diğeri doğmaz. Zerreden bütüne, bütünden ‘hiç’e dir insanın yolculuğu…

        İnsanın üremesi; tercih, fiziksel ya da biyolojik nedenlerle ya vardır, ya da yoktur. İnsan olan varlıklardan şekli kadın olan insanlar hakkında doğurganlıkları hususunda, şu veya bu sebeple yarımlıkla nitelemek, yaratanımdan daha iyi bildiğini söylemek gibi bir şeydir.

       Bir tebessüm gibi içten, gözyaşı gibi duru, yüreği gibi sıcak, elleri gibi sarıcı, gözleri gibi aydınlık, dokunuşu gibi duyarlı, kadın gibi kadındır insanın diğer yarısı.

       Bir kadının vücudunda zerreyken büyür, kucağına doğar, göğsünde büyür, omzunda ağlar, kalbinde aşkla çoğalır, kollarında sevgiyle taşınırız, ta ki son yolculuklara kadar en sadık yarımız/yarimizdir kadın.

       Değerli dostlarım; Hislerimin dilimin döndüğü kadar, elimin yettiği kadar yazı diliyle sohbetimde,  bendeki kadınla, kadını bir başka ifade ile bütünden çekip, parçaya vararak, anlamını anlamsızlaştırmadan aktarmayı denemek isterim.

       Kadınım ben kadınım ne bir eksik ne bir fazla ne de yarım. Evimde pembe ponponlu, ince topuklu, zarif giysilerimle salınırım. Dışarıda asker postallarımı yüreğime, sadakatime ve duruşuma giydirir dolaşırım. Bedenim kadın, ruhum kadın, omuzlarımdaki yüküm, hissettiklerim, duygularım, hayallerim, arzularım, kadın insandır benim. Kadın olmak farklı kılmaz erkeklerden benim vatan sevgimi, ailemi, şefkatimi, sorumluluklarımı, gücümü ve birey olmanın verdiği yükümlülüğümde insan olma gayretimi.

 

       Değerli dostlarım sizlerle sohbetimde sessiz nidalarınızı, sorularınızı hatta tebessümlerinizi hissederek insan olabilme ve insan kalabilme erdemini yaşamak/ taşımak/ unuttuklarımızı hatırlamak, hatırlarken de zamanda kaybolmadan An’da kalıp ‘bir’ de bir olmak sanatı ile güzelleşmek isterim.

 

       Zamana yenik düşmeden, zamanla yarışmadan, ne dünde kalarak ne de yarına bırakarak, bugünde insan olmak / insan kalabilmek insanlığı insanca yaşamak, yaratanımın sanatına sanatla bakabilmek arzumla güzellikler diliyorum. Sanat aşkımla güzelleşmeye giderken, bir sonraki sohbetimizde buluşmak üzere sizleri mısralarımla selamlıyor, gönülden sevgilerimi saygılarımı bırakıyorum yüce gönüllerinize.

               Perihan Koca

‘’AN'LARDA’’ 1

AN'LARDA YAŞARIZ BİZ BELLİDİR KADERİMİZ

HER NİMETİ BİR DUA HİKMETİNE ERMEYİZ

NE İSYANLA DİL SÜRER NE DE SUAL EDERİZ

SANATINDA DİZ ÇÖKER ANLAR DA GEZERİZ BİZ

Perihan KOCA 16 Mart 2015 Kadıköy

Perihan_koca@hotmail.com , perihankoca.com , fecebook, instagram ve diğer….